marți, 1 mai 2012

1 Mai...gastronomic!

   
      Unu Mai-ziua in care,Tineretul Socialist,Partidul Muncitoresc Roman,Pionierii Patriei*,tovarasii de rand,sarbatoresc,cu mare fast, ZIUA MUNCII!
Cum?Prin munca,bineinteles,nu va aduceti aminte,parinti ca propasirea patriei prin munca era rodul unei Republici Socialiste prospere?
  Astazi,noi,tinerii sarbatorim 1 Mai altfel,nu neaparat prin munca,in sensul ca "tovarasu" nu mai vine prin fabrici si uzine( ca nu prea mai sunt,nici unu, nici altu),sa ne vada,veseli,muncind.
   Acum,1 Mai inseamna iarba verde,picnicuri(cred ca e tot aia,sau...),Vama Veche,Costinesti,Mamaia,si,mai nou,unu Mai printre straini.
    Acum,ce ne intereseaza pe noi mai mult,este legat de bucatarie,of course!
Toata lumea isi muta bucataria in aer liber(am amintit mai devreme locatiile tinta).
Si acum sa incepem cu meniul: mici,gratare,frigarui,salate,cartofi copti cu branza si ceapa verde,pesti proaspati prinsi de pe malul vreunui lac sau rau de munte,multa bere,tot ce pofteste romanul sa serveasca in aer liber.
   E o ideea sanatoasa,combinata cu putina miscare si fara excese(drumetii,fotbal,badminton,etc.),combinate armonios.
    Cum am petrecut eu 1 Mai? Prin munca,bineinteles,prima zi de munca pe plaiuri straine(ce ironie!).Raposatul nu ar fi permis asa ceva,cei in lege(actuala),da.
    Ma bucur si eu de Unu Mai Muncitoresc prin aceasta lettre d'amour pentru tara.

* am folosit Initiale Majore pentru ca,din pacate,nu mai exista,sic!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu