sâmbătă, 28 ianuarie 2012

supa crema cu avocado


   O alta reteta gasita de mine,probata si gustoasa este o supa-crema ecuadoriana de cartofi cu avocado
Pe scurt,ai nevoie de:
vreo patru cartofi albi,mari(cei rosii nu sunt recomandati la supe creme,piure-uri,stiti voi!
1 fruct de avocado,mai mic  
1 morcov mare                                  
1 bucata de telina
un pastarnac
o ceapa mare
ulei de masline
2-3 catei de usturoi(eu prefer mult usturoi,e preferatul meu)
cascaval/ branza
smantana
sare,piper

Bun,am terminat cu ingredientele,sa incepem:
  Curatam legumele,le taiem bucati mari,le punem la fiert cu un praf de sare.Cand sunt fierte bine,le dam la o parte,sa se raceasca putin.Strecuram zeama,pe care o pastram.Pasam legumele bine,pana obtinem un piure peste care adaugam zeama strecurata,pana obtinem o crema consistenta,dupa preferinte.Adaugam uleiul de masline si dam la foc mic.
Potrivim de sare si piper(alb,de preferinta),adaugam usturoiul zdrobit,smantana si mai dam 2-3 clocote.
Dam la o parte din nou,adaugam avocado-ul pisat,curatat in prealabil de coaja si sambure.
Se serveste fierbinte,cu cascaval ras,sau branza.
Pofta buna!
Obs: Puteti folosi in loc de avocado,dovlecel,iar in loc de cascaval,branza mioritica de oaie.Astfel,obtinem o reteta mai apropiata de ce mananca romanul de rand.
Daca,totusi,doriti sa pastrati o nota exotica,adaugati nucsoara macinata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu