duminică, 1 aprilie 2012

Haidem la o bere!

  1718...Timisoara...Banatul e scapat de sub ocupatia turceasca inca din 1716,gratie printului Eugeniu de Savoya.1718...Timisoara...Ia fiinta prima fabrica de bere din Romania,prilej de bucurie pentru izbanda impotriva turcilor.
  Astfel,ia nastere Timisoreana,berea noastra,a banatenilor,a celor care nu au uitat istoria orasului si a Banatului,a celor care vor sa pastreze vie traditia unei beri savuroase.
   2012...Timisoara...Are loc deschiderea primei berarii Timisoareana(dupa cea din incinta fabricii cu acelasi nume).Unde anume? In cladirea unde contele Florimund De Mercy isi avea resedinta de Guvernator al Banatului Timisan,functie dde Guvernator data de contele De Savoya,in urma inzbanzii impotriva otomanilor.Dar destul cu istoria.
   Ce vroiam de fapt sa va spun e ca am participat la deschiderea Berariei,atmosfera e foarte placuta,atat interiorul cat si exteriorul te duc cu gandul la istoria Timisoarei,la inceputurile fabricarii berii in urbea de pe Bega.
   Asadar,va astept la o halba de bere,alaturi de un meniu variat si personalizat de mancaruri.,la o vorba cu si despre Timisoara!

      P.S.: Berea e proaspata,nefiltrata,nepasteurizata,direct din fabrica!

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu