vineri, 13 aprilie 2012

Paste Fericit...si imbelsugat!

   Da,si imbelsugat! Asta pentru ca,dupa cum am amintit si in postarea anterioara,cea referitoare la semnificatia postului si importanta sa,adica la cele 40 de zile de abstinenta spirituala si fizica,zile care au luat sfarsit,pentru fiecare in mod diferit,acum e timpul sa ne desfatam trupul cu ce avem mai bun in casa..Bun,sa ramanem la desfatarea fizica,ca asta ne intereseaza in cazul de fata.
   Suntem liberi de orice infranare,ziua de Paste e prilej de bucurie si desfatare,in care fiecare se imbraca frumos,merge la Sfanta Slujba de Duminica,merge acasa si pune pe masa ce are mai bun.
   Ca e vorba de mielul Pascal,sau de o ciorba,sau de fripturi la cuptor,sau de carnatii scosi de la untura,unde au stat de la celalalt prasnic,al Craciunului,linistiti si dornici sa se topeasca intr-o tigaie,apoi in fiecare farfurie,alaturi de un piure consistent,cu unt,toate aceste bunataturi sunt binevenite in masura in care am renuntat la ele timp de 40 de zile.
   Sa nu uitam nici de desert:cozonaci,placinte cu nuca sau mac,sau branza,prajituri,care mai de care mai sofisticate,toate udate cu un vin parca anume pastrat pentru aceasta Sfanta Zi.
   Toate astea,bineinteles,cumpatat,ce e mult,strica!
   Sper sa va bucurati din plin de darurile mai inainte sfintite,atat interioare cat si cele ce privesc viata asta trecatoare,dar frumoasa!
   
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu