sâmbătă, 25 februarie 2012

DESERTURI

                                                     Budinca cu gris( English Pudding)


  
    Ingrediente:
4 oua,o cana de gris si una de zahar(vreo 150 de gr de fiecare),1 litru de lapte(degresat,sau partial degresat),esenta de vanilie,unt(pentru uns tava de cuptor)

   Preparare:
 Se bat spuma albusurile,adaugandu-se,unul cate unul,galbenusurile,batand bine dupa fiecare,se adauga grisul,amestecand continuu,pana la omogenizare.Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent(uns in prealabil cu unt) si se da la cuptor vreo 30-35 de minute,la 180 de grade.
  In acest timp,pregatim laptele,pe care il punem la foc impreuna cu zaharul,pana la topirea zaharului(nu lasam laptele sa fiarba,acesta trebuie sa fie fierbinte).Dupa topire,adaugam si esenta de vanilie.
   Cand e gata budinca,adaugam laptele peste aceasta.
   Se poate taia in forme rotunde cu un pahar.
   Se serveste rece cu dulceata,frisca sau ce doriti.

      Pofta buna!




                                        Creme fraiche cu capsuni


    Un desert racoros pentru dupa-amiezele toride de vara, dulce si proaspat,simplu de facut si foarte gustos.Ce este de fapt o creme fraiche? O simpla smantana proaspata,consistenta(30-40% grasime).
Se poate folosi la deserturi,supe-creme,mancaruri la cuptor,etc.
      Eu am facut creme fraiche adaugand in smantana(scoasa de la rece) zahar pudra cu aroma de vanilie,am omogenizat bine intr-un bol rotund,pentru desert,in care am "infipt" cateva capsuni.Super delicios!
      Puteti folosi aproape orice fructe doriti,le puteti taia felii,bucatele,pe care sa le incorporati in crema,sau sa o decorati.

      Idee: Puteti inlocui zaharul vanilat din comert cu unul facut acasa,mai gustos si mai autentic.Luati o  pastaie de vanilie,o macinati si o amestecati cu zahar brun,tos.Lasati asa cateva ore,apoi il cerneti.Zaharul rezultat il pastrati intr-un borcan bine inchis.
Creme fraiche va avea o culoare usor bruna,gustul va fi total diferit,iar desertul delicios.

              Pofta buna!

    
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu