sâmbătă, 25 februarie 2012

mancare de mazare cu carnati si sos alb

 






    Salutare,din nou! Dupa o pauza ceva mai mare,am revenit pe blog,de asta data prezentand,pe langa un fel de mancare principal,si un desert.Dar pe rand!

Reteta de mazare cu carnati afumati e asemanatoare cu cea de fasole,dar totusi diferita.

Avem nevoie de:

vreo 300 grame mazare boabe,de gradina
doua bucati carnati de casa,afumati
o ceapa potrivita
2-3 catei de usturoi
un morcov potrivit
verdeturi(marar,patrunjel)
sare,piper

 Pentru sos:
2-3 linguri de faina
o bucata de unt
200 ml smantana
100 ml lapte


Mod de preparare:

Se taie marunt ceapa,se caleste in putin ulei,separat se taie morcovii in patru,pe lung,apoi bucatele, adaugandu-se peste ceapa.Se stinge cu putina apa,se adauga mazarea,se completeaza cu apa,cat sa acopere mazarea si se lasa la fiert.
  In timp ce mazarea fierbe,se taie rondele carnatii si se adauga in momentul in care mazarea a fiert pe jumatate(poti adauga usturoiul in acelasi timp,sau poti renunta-carnatii de casa oricum au si usturoi in compozitie).
   Separat,se prepara sosul alb:
se fraca bine untul,se adauga faina,laptele,se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza si smantana.
  Inainte ca mazarea sa fie gata,se da la o parte,se adauga treptat sosul,se potriveste de sare,piper si verdeata(patrunjel,marar).

Se poate servi cu o extraportie de smantana,o paine cu cereale,alaturi de un vin sanatos(rosu sau alb).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu